SvenskaEnglishDeutsch
marina_topp

Egen båtplats, nära både drömvillan och golfbanan!

Vid Mauritzberg har vi nu en egen liten marina och gästhamn. Slottets läge och Bråviken i skön förening skapar tillsammans unika förutsättningar. Här kan du få båtplats, både som ägare av din Mauritzbergsvilla eller som fritidsseglare.

Hitta hit

Att ta sig hit till slottsbryggan är lätt, följ utprickad farleder från hela Östersjöområdet.

Se kustkort 72 eller skärgårdskort 621: 58° 36´ 22" / 16° 40´ 49" eller kartan till höger. I närheten finns såväl Göta Kanal som St. Anna skärgård, Arkösund och Oxelösund.
Djupet vid den befintliga slottsbryggan är max cirka 2,2 meter, och här finns både kommunalt vatten och eluttag. Det ryms i dag 10–15 gästbåtar vid bryggan, beroende på storlek.

OBS: Alla gästande båtar hänvisas till att förtöja vid Slottsbryggan och kvarnbryggan är bara för privata båtar för säsongsuthyrning.

Mauritzbergs Slottsbrygga & Kvarnbryggan
 
 
 

I väntan på en större marina, erbjuder vi ett begränsat antal unika båtplatser vid slottsbryggan.

Slottets befintliga stockbrygga har restaurerats med traditionell teknik och kan erbjuda gästplatser för cirka 20 båtar, alldeles nedanför slottet. Denna brygga har också fått nya elkablar och färskvatten. 

Året 2012 byggdes det också en helt ny brygga på andra sidan av slottet som kallas för kvarnbryggan. Där erbjuder vi ytterligare 10 båtplatser för säsongshyrning.

Priser:

Platser vid slotts- och kvarnbryggan:

Båtar under 9 meter 4 000 kr för säsongen.

Priser för gästplatser vid slottsbryggan:

Hamnavgift 200:- / dygn inkl. moms

Avgiftsfri för golf-, hotell- och middagsgäster.

Boka en gästplats

Vänligen kontakta receptionen på slottet.
Om ni vill boka en gästplats vänligen
kontakta oss på hotellet 0125-501 00 eller
service@mauritzberg.se

Läs mer om Mauritzbergs slottsbygga på:

Gästhamnsguiden
Bryggplatsen  
Maringuiden  
Båtsidan  
 

Mauritzbergs Framtida Marina

 

Läge och utrustning

Marinan med gästhamn kommer att ligga ett stenkast från slottet, och erbjuda plats för ungefär 100 medelstora och större segel- och motorbåtar.

Här kommer all teknisk utrustning och service att finnas. Du får tillgång till färskvatten, el och trådlös internetuppkoppling till båtplatsen. Naturligtvis kommer det också att finnas bastu, dusch, tvättstuga och bilparkering. Dessutom får du möjlighet att tömma båtens avfallstank på ett miljövänligt sätt.

Inseglingsleden till Mauritzbergs nya hamn blir cirka 3,2 m djup. Vid båtplatserna är djupet 2–3,2 m. Platserna på bryggans insida utrustas med Y-bommar och är 2,0–4,0 m breda. Bryggans norra och östra del byggs av så kallade tunga vågbrytarpontoner, så att hamnen blir skyddad även från hårdare nord- och nordostvindar. Bryggan byggs därför i L-form. Det gör det möjligt för gästande båtar att vid lugnare väder även lägga till på bryggans sjösida.
Prisnivån i framtidens marina kommer att ligga mellan 3 500 och 9 000 kr per säsong, beroende på båtstorleken.
 

Tillståndsprosessen:

Mauritzberg har fått tillstånd den 10 februari 2009 från miljödomstolen för anläggande av marinan samt muddring och dumning av muddermassor. Processen tog två år att utföra.

Mauritzberg auktoriserad gästhamn

Se Mauritzbergs slottsbrygga på gästhamsguiden.

Hitta till Mauritzberg med båt

 

Sjökort Mauritzbergs Slottsbrygga

Ladda ner kartan som PDF>>

Mauritzberg AB ansvarar inte för eventuella skador som kan uppstå under vistelsen i vår marina. Detta inkluderar dåliga väderförhållanden som t ex stark vind.

Kontakt

Är du intresserad att få mer information om marinan och båtplatser? Kontakta gärna marina(a)mauritzberg.se

YouTube
Mauritzberg AB
Mauritsbergsvägen 5
61031 Vikbolandet, Norrköping

Tel: +46(0)125 50100
E-post: info@mauritzberg.se
Webmail