Höstens svenska fredagsgourmet

På fredagar i oktober och november kommer vi att lyfta fram svensk gourmetmat på vår Slottsmeny med svenska viner till förrätten och desserten. 

Hösten för många är en trist tid, då dagarna blir kortare och mörkret fallet på tidigt.

På Mauritzberg älskar vi denna årstid, då ljuset över havet har något alldeles speciellt. Även träden med lövens färger är bedårande vackra både runt Slottet och i skogen. Tänk att kunna gå runt i Slottsträdgården och sparka i de färgrika löven på marken och sedan kunna gå in i Slottets värme för att njuta av en underbar måltid följd av en övernattning… 

Menyn publiceras inom kort
Till och med den 27 september pågår nämligen en tävling på Facebook, där man kan rekommendera sin favoritmeny. Personen med bästa förslaget vinner en övernattning med middag och frukost för två personer i ett av våra dubbelrum på Slottet! Den gourmetmeny som blir utvald, kommer det att bli just den som serveras under hösten. Välkommen att delta du också i tävlingen!

PS. Lyssna gärna på Sverige Radios matprogram som inspirerat oss till att satsa på svenska viner till höstens gourmetmeny.

Kort fakta

FREDAGAR I HÖST

4, 11, 18 & 25 oktober och 8 & 15 november kl. 18:00-22:30 i Slottsrestaurangen Silverklippan.

4-rätters gourmetmiddag
695 kr per person

Lägg till en övernattning med frukost i något av våra fina hotellrum! Från endast 600 kr extra per person.  Boka online med 10 % rabatt.

Vi rekommenderar också vårt vinpaket. Från 595 kr per person.

Paket

Välj ditt övernattningspaket

Evenemang

Traditionella arrangemang