Course map

Klicka på ett hål för att läsa mer

Course map
Hål 1 Hål 2 Hål 3 Hål 4 Hål 5 Hål 6 Hål 7 Hål 8 Hål 9 Hål 10 Hål 11 Hål 12 Hål 13 Hål 14 Hål 15 Hål 16 Hål 17 Hål 18 Klubbhus Mauritzbergs slott

Hål 1

Första tee ligger högt efter en rejäl uppförsbacke från klubbhusen, så ett bra tips är att vara ute i god tid. Väl däruppe ser man ut över första hålet, långt och rakt fram mot greenen, som är inramad av en ekbacke på ena sidan och tallskog på den andra. Fairway är bred och öppen från tee, så att man kommer iväg bra. En bunker ligger så att den kan fånga utslaget, annars är det bara att spela rakt fram. Greenen är upphöjd och djup, så det är bra att tidigt titta efter var flaggan står. Hålet kan kännas långt, men med några lyckade fairwayslag och ett hyfsat inspel är det absolut möjligt att göra ett bra resultat.

Hål 2

Andra hålet är långt. Vinden är helt avgörande för hur många slag man behöver till greenen. Ett bra utslag hamnar precis till höger om fairwaybunkern, så att bollen kan rulla fram mot eller förbi 150-markeringen. Ett utslag för långt till höger gör andraslaget långt, och helst ska ju bollen då ha hamnat på eller väldigt nära green. Greenen har en liten backe innan framkant som gärna fångar in bollen. Tips. Låghandikapparen kan vinna längd genom att gå över eller slå en draw runt fairwaybunkrarna.

Hål 3

Hål 4

Hål 5

Hål 6

Hål 7

Hål 8

Hål 9

Hål 10

Hål 11

Hål 12

Hål 13

Hål 14

Hål 15

Hål 16

Hål 17

Hål 18

Klubbhus

Mauritzbergs slott