Fest & Bröllop

Ett Slott från 1600-talet, på en klippa och med havsutsikt. Ett möte mellan då och nu, mellan hav och land och mellan människor. Dessutom läcker mat i ståtlig miljö. Kan du tänka dig bättre förutsättningar för en fest?

På Mauritzberg kan du få allt från en middag för några få i en trivsam matsal, till ett större arrangemang i Slottsparken. Slottets kapell är som gjort för bröllop och dop och Greve Bondes pampiga rokokomatsal för en festlig middag. För att inte tala om Slottsgalleriet, för den riktigt stor fest.

Vi står till tjänst med råd och hjälp, för att just din tillställning ska bli som du önskar!

Bröllop

Planeringen inför ett bröllop kan lätt kännas både roligt och krävande men med hjälp av vår personal får ni en trygg och välplanerad bröllopsdag. Vare sig ni har ett mindre bröllop eller en stor fest så ser vi till att er dag blir som ni tänkt. För er som önskar abonnera Slottet ingår ett planeringsmöte kombinerat med en provsmakning av menyn och vinet under cirka två timmar.

Privata middagar och fester

Smakupplevelserna i samband med en middag hos oss är oförglömliga. Låt oss organisera den lilla som stora middagen eller festen oberoende på om det är med familjen, vännerna eller företaget.

Varför inte kombinera middagen med en minnesstund, dop eller bröllop i vårt lilla fina Slottskapell?

Abonnera Slottet

Varför inte göra mer av vistelsen genom att abonnera Slottet och vara alldeles ensamma på det? Detta är möjligt då man gör en bokning för 30 till 70 personer.

För bröllopsabonneringar erbjuder vi fyra olika alternativ:

Alternativ 1
36 bäddar med upp till 50 middagsgäster
Logi i Slottets 18 dubbelrum (36 bäddar), frukostbuffé, kapellhyra med altarblommor och dukning i Slottets stora matsal Greve Bonde för max 50 gäster.

Alternativ 2
52 bäddar med upp till 50 middagsgäster
Logi i Slottets 18 dubbelrum (36 bäddar) plus två Lodgevillor med fyra dubbelrum i varje (16 bäddar),  frukostbuffé, kapellhyra med altarblommor och dukning i Slottets stora matsal Greve Bonde för max 50 gäster.

Alternativ 3
52 bäddar med 50 till 120 middagsgäster
Logi i Slottets 18 dubbelrum (36 bäddar) samt två Lodgevillor med fyra dubbelrum i varje (16 bäddar),  frukostbuffé, kapellhyra med altarblommor och dukning i Slottsgalleriet med honnörsbord och tungor.

Alternativ 4
70 bäddar med 50 till 120 middagsgäster
Logi i Slottets 18 dubbelrum (36 bäddar), två Lodgevillor med fyra dubbelrum i varje (16 bäddar) samt tre Gästhus med tre sovrum och sex bäddar per hus (18 bäddar) ,  frukostbuffé, kapellhyra med altarblommor och dukning i Slottsgalleriet med honnörsbord och tungor.

Kontakta oss för ytterligare information!

 

Festmenyer

Följande menyer erbjuds 2019 till dig som har abonnerat Mauritzberg för bröllop & fest


Meny 1

Förrätt
Sotad tonfisk, wasabi- & currytuille, picklad rättika med basilika & citron samt havtorn

Varmrätt
Kalvfilé, confiterad och grillad bakpotatis, parmesan, Prosciutto, Pernot & dragon brässerad rotselleri med murkel- & cognacsås

Dessert
Tonka-infused yoghurtsorbet, poma verda med yuzuchoklad, balsamico pärlor tillsammans med rökt olivolja


Meny 2

Förrätt
Marinerad Torskrygg & pilgrimsmussla, yuzu, äpple, gurka, forellrom, soja, svart korall tillsammans med en wakame emulsion

Varmrätt
Lammytterfilé, pressad stomp med syrad fänkål och lagrad parmesan, spenat & mynta, madeirasås med svart vitlök

Dessert
Amande bavaroise, blodapelsinsorbet med vanilj, yoghurtmaräng, bergamottgelé samt saltrostad macadamianöt

Meny 3

Förrätt
Lättgravad hjortinnerfilé, gräddfilspannacotta med svart vitlök, Västerbotten- & ört bröd, tomatgelé samt hasselnötter

Varmrätt
Örtbakad bergtunga, krossad rattepotatis, champagnesås med nouilly prat, shiitake, Pancetta med forellemulsion

Dessert
Oriado browie med chilli, passionchoklad, sorbet, dulcey, basilika fizzy tillsammans med havtorn- & mandel nougatin

Meny 4

Förrätt
Croquette på rökt struts, pepparrot- & rotselleripuré, svamp, färskost toppad med granolja

Varmrätt
Torskrygg, jordärtskockspuré smaksatt med gremolata, glasört, friterad morot, kamomill- & fläder beurre blanc

Dessert
Hallonpannacotta, spritsad färskost, crème brulée, torkad chokladbrownie, litchisorbet med basilika

Vegansk meny

Förrätt
Belugalinser, syrad fänkål med oregano, picklad gurka tillsammans med en variation av tomat

Varmrätt
Yuzu sousvidad rotselleri friterad i majsbröd, rösti med örter, varm salsa verda med soltorkade tomater

Dessert
Dessert anpassas efter vald bröllops dessert av brudparet

Silverklippan

Restaurang Silverklippan på Slottet

Ebba Grips Bistro

Härligt restaurang med fullständiga rättigheter

Fest & Bröllop

Kom med idéerna. Vi förverkliga dem!