Boka Din Greenfee 

Golfbanan är öppen. Välkomna till en ny och underbar golfsäsong!

De attraktiva greenfeepriserna och övernattningspaketen gör att man alltid vill komma tillbaka till Mauritzberg och våra fina och lättpromenerade 18-håls bana.

Vi har dynamisk prissättning, vilket betyder att greenfeepriset beror på tidpunkten på säsongen, vilken tid på dagen du vill spela och när du bokar på MinGolf. Priserna varierar mellan 300 och 650 kr.

Uppdaterad information om öppettider finns på vår kontaktsida.

Bokning av starttid och greenfee

Bokning av starttid görs på MinGolf, i appen MGBokning eller i vår greenfeeautomat i klubbhuset.

Vi arbetar med dynamiska priser, vilket betyder att fasta greenfeepriser existerar inte. Juniorer har 50% rabatt på ordinarie seniorpriset.

Priset på greenfee är baserat på starttiden som bokas,  inte på antalet hål som spelas.

Specialerbjudanden och andra rabatterade greenfeepriser kan inte kombineras. Detta gäller även i samband med våra golfpaket.

Är ni en grupp på 8 eller fler spelare? Då gäller våra gruppbokningsregler. Ta en titt under gruppbokningar.

Gruppbokningar

Då bokningar för 8 eller fler spelare görs, gäller följande:

All gruppbokning sker via mail. Förfrågningar skickas till golf@mauritzberg.se. Vi tar inte emot gruppbokningar på telefon och över disk.

Gruppansvarig blir administratör av bokningen och kan logga in på Min Golf efter det att bokningen blivit gjord. Där klickar man på ”redigera gruppbokning” för att kunna komma till bokningen. Här kan man redigera (flytta och lägga in spelare) samtliga starttider som ingår i den.

Senast 7 dagar innan speldagen måste bokningen ha kompletterats med samtliga spelare (golf ID). Om gruppen består av 20 eller fler spelare behövs denna information 14 dagar före spelet.

Spelare som har bokat ett golfpaket, bör också bekräfta dessa uppgifter senast 7 respektive 14 dagar innan ankomsten.

Då  en gruppbokning för 8 till 19 spelare görs behövs en förskottsbetalning 7 dagar före spel för att bekräfta den. Är de 20 eller fler i gruppen bör man göra detta senast 14 dagar innan. Betalningen sker smidigast på MinGolf av varje spelare, efter det att gruppadministratören har lagt in samtliga golf ID. Om en person eller ett företag vill betala för hela gruppen, informera oss, så sänder vi en faktura.

Spelare som har golfpaket med övernattning på Slottsområdet, gäller hotellets betalnings- och avbokningsregler.

Enskilda avbokningar som förskottsbetalats på MinGolf kan avbokas på MinGolf upp till tre timmar innan starttiden och en automatiskt återbetalning görs.

Våra starttider är baserade på fyrbollar. Det betyder (till exempel) att sex spelare bokas 4+2, nio spelare bokas 2+3+4 och tio spelare 2+4+4. Vi förbehåller oss rätten att flytta spelare, om bokningen har gjorts annorlunda. Om man önskar spela på annat sätt och inte vill spela med någon annan, tillkommer en avgift. Kontakta oss för detaljerad information.

Föredrar gruppen att göra enskilda bokningar i stället för att ha en gruppbokare, kan spelarna boka in sig själva på MinGolf (en och en eller i fyrbollar).

Hyra

Golfbil

18 hål
Betalning på MinGolf: 450 kr
Betalning i kassan: 500 kr

Golfbilen är kategoriserad som ett terrängfordon och för att få köra den krävs ett giltigt B-körkort samt att man uppnår åldersgränsen på 18 år.

Priset för bilhyran är detsamma oavsett starttid och oavsett om det finns ett läkarintyg för golfbil eller inte. Vid specifika öppna tävlingar krävs läkarintyg för golfbil. 

Uthyrning av golfbilar erbjuds mellan kl. 8.00 och 16.00. Bilen kan hämtas ut 15 minuter före start. När banan är blöt eller tillfälliga banarbeten pågår är det förbjudet att köra på fairway. Kontakta oss innan ankomsten om det är ett måste för dig att kunna köra på fairway.

Om du har ett permanent eller fritidsboende på anläggningen och har egen golfbil, före utslaget, stanna till vid klubbhuset och ta en titt på anslagstavlan i bistroloungen om vad som gäller golfbilar just den dagen. Gör detta även då det är bra väder, då våra greenkeepers kanske arbetar och golfbilar är därför inte tillåtna.

Under perioden 29 april – 30 september 2023 är det möjligt att boka golfbilar tillsammans med starttiden på MinGolf. Om du planerar ett besök före eller efter denna period, sänd ett mejl till golf@mauritzberg.se

3-hjulig golfvagn, 18 hål
50 kr
Betalning av vagnen görs i bistrokassan under öppettider. När bistron är stängd går det bra att swisha till numret som finns tillgängligt vid vagnarna.

Rangebollar, 30 st.
30 kr
Dessa kan betalas med betalkort och med mobilen direkt på bollautomaten.
Rangen stänger varje vecka kl. 18.00 på måndag och öppnas igen kl. 10.00 på tisdag.

Golfset, 18 hål
200 kr
Förbokning, senast 48 timmar innan, nödvändig till golf@mauritzberg.se.

Sammanslagning av starttider

För att öka tillgängligheten på banan förbehåller vi oss rätten att slå samman starttider under perioder med högt tryck.

En starttid kan tidigareläggs 10 minuter eller flyttas senare högst 20 minuter. Den nya starttiden bekräftas på mejl.

Betalning av greenfee

Betalning av greenfee görs på MinGolf,  i appen MinGolf bokning eller i automaten i vår bistro lounge. De dagar bistron är öppen kan man även betala där.

Betalning online före ankomsten till golfbanan rekommenderas då det tillkommer ett tillägg på 50 kr per greenfee och bilhyra då betalning sker i bistrokassan. 

Greenfeekontroller genomförs regelbundet. Den som ertappas åläggs betala 1000 kr och blir rapporterad till hemmaklubb.

Avbokningar

Avbokningar måste göras senast 3 timmar före starttiden.

En spelare som inte avbokar debiteras full greenfee och som medlem halv greenfee. Debiteringen sker via faktura.

Om något oväntat händer i sista minuten och du måste avboka närmare starttiden, ring oss på 011-444 6900. 

Ankomstregistrering

Alla spelare (medlemmar som gäster) skall ankomstregistrera sig senast 15 minuter innan bokad starttid.

En ej ankomstregistrerad tid räknas som no show och erläggs med straffavgift.

På en icke ankomstregistrerad starttid har vi rätt att boka in andra spelare.

Ankomstregistrering sker digitalt via appen MGBokning, i klubbhusets greenfeeautomat eller i bistrokassan.

Ankomstregistreringen är individuell, vilket betyder att samtliga spelare behöver ankomstregistrera sig själva.

Ankomstregistrering i MGBokning appen är möjlig tidigast två timmar innan starttiden och när man är på anläggningen. För att det skall vara möjligt, är det därför ett måste att tillåta appen hämta spelarens plats.

I appen klickar man på den aktuella bokningen. Man scrollar ner på sidan och väljer ankomstregistrering.

Vid problem med ankomstregistreringen mejla oss på golf@mauritzberg.se

Åska, regn, dimma och frost

Åska
Om en gäst tvingas avbryta sin runda på grund av åska och inte kan gå ut och avsluta spelet på grund av vädret, återbetalas hen med en greenfeebiljett som är giltig ett år från det datum som hen spelade.

Regn
Om en gäst tvingas avbryta sin runda på grund av att greenerna svämmar över av vatten och det inte är möjligt att avsluta spelet den dagen, återbetalas hen med en greenfeebiljett som är giltig ett år från det datum som hen spelade.

Frost eller dimma
Banan får inte beträdas vid dimma och frost utan är helt stängd. Detsamma gäller kortspelsområdet, som ligger mellan Slottet och greenen på hål 18.

Starttider bokade under tiden banan är stängd förfaller och en ny bokning måste göras.
Vid frost öppnas banan tidigast kl. 10.00. Om man vill vara säker på att spela så rekommenderas man att bokar en senare starttid.

Vänligen notera

Stängning och öppning av bana bestäms alltid av banchefen eller VD,  vilket innebär att övrig personal inte har rätt att fatta beslut i dessa frågor.

Samtliga greenfeebiljetter sänds på e-post till den adress spelaren har bekräftad på MinGolf. Frågor gällande detta görs på e-post till golf@mauritzberg.se.

Introduktionskort

Mauritzbergs Slott & Golf deltar inte i utbytet av SGF:s eller andra föreningars introduktionskort.

Enligt SGFs bestämmelser, tar vi emot spelare med deras utmärkelsekort (Erik Runfelt-medalj, guldmärke, elitmärke, guldklubba och silvermärke). Dessa spelare är välkomna ett speltillfälle per år, efter att ha föranmält sitt inbokade besökt på epost till golf@mauritzberg.se.

Greenfeecheckar och rabattkort

Mauritzberg accepterar inte några checkar eller rabattkort

Vi har inte några aktiva avtal. D.v.s. att SGFs greenfee- och MoreGolf checkar, Supergolf, Golfhäftet och Viasat gäller inte hos oss.

Golfpaket

Kombinera golfrundan med en övernattning på Slottet, i flyglarna, lodge villorna eller gästhusen. Eller varför inte med en Slottsmiddag?

Golfbanan

En lättpromenerad 18-håls bana

Klubbhus

Ett modernt klubbhus i en historik byggnad

Greenfee & Boka

Attraktiva greenfeepriser

Medlemskap

Ett medlemskap som passar just dig

Golflektioner

Nybörjare som erfarna golfare är välkomna

Tävlingar

Ha trevligt och lär känna andra golfare