Restaurang Silverklippan

Restaurang Silverklippan är det gemensamma namnet för de olika mat- och festsalongerna på Slottsområdet.

Oberoende på om du söker en mer intim middag eller med en grupp, finns en historisk matsal eller festlokal som gör det möjligt att uppleva något oförglömligt. Det fina med Mauritzbergs Slott är att de olika momenten av arrangemanget kan utspelas i olika miljöer men ändå på samma plats

Kanske ditt program skulle vara att servera välkomstdrinken på Östra Terrassen, middagen i Jägarsalen, kaffet i Lilla Salongen och dansen i Bråvikssalongen?

Frukost- och middagstider

Frukost serveras i Silversalongen i Norra flygeln kl. 07.30–10.00 från tisdag till söndag.

Baren Lilla Grå i Norra flygeln är öppen mellan kl. 15 och 22 från måndag till lördag . Dagar med fint väder, är du välkommen att slå dig ner på Slottsgårdens terrasser.

Middagen för övernattande gäster serveras i Slottsrestaurangen från kl. 18.30. Sista sittningen är kl. 20.30.

Icke övernattande gäster är välkomna i mån av plats måndag till lördag. Våra priser är från 189 kr för frukostbuffén, 695 kr för 3-rätters middagen  och 795 kr för 4-rätters middag. Kontakta oss med din bokning senast 48 timmar innan.

Då vi jobbar med råvaror i säsong reserverar vi oss för eventuella meny- och prisändringar.

Middagsmeny från 20 april

Kvällsmeny

Förrätt
Crème Ninon smaksatt med champagne, halstrade pilgrimsmusslor samt löjrom

Varmrätt
Rödvinsbräserad spetsbringa med tryffelpotatispuré, rostade rotfrukter samt picklad rödlök

Dessert
Varm chokladbakelse med rårörda hallon, salt kolagrädde samt färsk mynta


Om du bor två nätter, serveras denna meny andra kvällen

Förrätt
Tartar på ryggbiff med dragonmajonnäs, friterad lök, syltad fänkål samt Parmigiano Reggiano

Varmrätt
Bakad skreitorskfilé, sojabönor, haricots verts, citronbrynt smör samt potatispuré smaksatt med rostad vitlök

Dessert
Varm chokladbakelse med rårörda hallon, salt kolagrädde samt färsk mynta


Om du bor tre nätter eller fler

Köksmästarens val


Vegetariskmeny

Förrätt
Crème Ninon smaksatt med champagne, pocherat ägg samt tångkaviar

Varmrätt
Vegetarisk Beef Wellington med shiitakesvamp, savojkål, tryffelpotatispuré samt rödvinssås

Dessert
Varm chokladbakelse med rårörda hallon, salt kolagrädde samt färsk mynta

Då vi jobbar med råvaror i säsong reserverar vi oss för eventuella meny- och prisändringar.

Våra viner

Vinerna är noggrant utvalda för att passa de olika menyerna och kan därför variera. I samband med middagen presenteras kvällens viner.

Röda viner

Borgogne Barbera D´Alba Superiore Italien Druva Barbera 100%
Kryddig, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, fat och örtkryddor.

Finca el Puig Spanien Druvor Grenache 60%, Syrah 23%, Carignan 17%
Mörk, intensivt körsbärsröd färg. Intensiv, komplex doft med inslag av röda och mörka frukter och mineral. Bra syra, lång, fin avslutning.

Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Le Prieuré 2019 Frankrike Druva Pinor Noir 100%
Medeldjup röd färg med blålila reflexer. Fruktig aning kryddig doft med inslag av körsbär, svarta vinbär, jordgubbar och aning fat.

Nautilus Pinot Noir New Zeeland Druva Pinor Noir 100%
Elegant doft av hallon och jordgubbar, med ton av choklad och friska kryddor. Välbalanserat med mjuka tanniner och lång eftersmak.

Vita Viner

Fernand Engel Pinot Grit Réserve 2021 Frankrike Alsace Druva Pinot Gris 100%
Intensiv doft av vanilj, exotiska frukter och lite pepprig rökighet. Frukten känns solmogen med inslag av vanilj och lakris. Vinet är välbalanserat med en pigg syra.

Fernand Engel Riesling Réserve 2018 Frankrike Alsace Druva Riesling 100%
Intensiv fruktig doft av persika, ananas, grapefrukt, gröna äpplen och citron. Vinet är elegant och har en tydlig fruktig smak med en frisk syra och inslag av mineralitet och blommor.

Fernand Engel Renaissance Sylvaner 2019 EKO Frankrike Druva Sylvaner 100%
En fruktig doft av citrus, grapefrukt och krusbär, men också med inslag av mineralitet, hasselnötter och brioche. Smaken är torr, smakrik och koncentrerad med en hög välbalanserad syra. Lång eftersmak.

Söta viner

Royal Tokaiji Late Harvest Ungern Druva Furmint 70% Yellow Muscat 25%, Hárslevelü 5%
Gyllengul färg. Doften är rik på citrus, apelsinskal och honung. Lång eftersmak.

Château Fontaine Sauternes 2020 Frankrike, Sauternes Druva Sémillon 100%
Denna Sauternes har en fascinerande bra balans mellan doft och smak. Väldigt elegant!

Muscat de Beaumes de Venise 2020 Frankrike, Rhône Druva Muscat d´Alexandrie
Vinet har en gyllene färg med en söt och fruktig doft av aprikos och pomerans. Smaken bjuder på en fin sötma med balanserad syra som gör att vinet inte upplevs som för sött.

Mousserande & Champagne

Onbrina Prosecco Extra Dry NV Italien, Veneto   Druva Glera
Ungdomlig fruktig doft med inslag av päron, vita persikor och citrus. Torr, frisk och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron och fläder med en lång, mineralpräglad eftersmak.

André Clouet Grande Réserve NV Frankrike, Champagne Druva Pinot Noir 100%
Det här är en underbart rik och skolboksmässig champagne av Pinot Noir, doften är medelstor och fylld av nybakat bröd, blodgrapefrukt och röda vinteräpplen och smaken är knappt medelfyllig, fint fruktig men helt torr med en frisk syra och en viss brödighet från lagringen.

 

 

Silverklippan

Restaurang Silverklippan på Slottet

Ebba Grips Bistro

Härligt restaurang med fullständiga rättigheter

Fest & Högtid

Kom med idéerna. Vi förverkligar dem!