Restaurang Silverklippan

Restaurang Silverklippan är det gemensamma namnet för de olika mat- och festsalongerna på Slottsområdet.

Oberoende på om du söker en mer intim middag eller med en grupp, finns en historisk matsal eller festlokal som gör det möjligt att uppleva något oförglömligt. Det fina med Mauritzbergs Slott är att de olika momenten av arrangemanget kan utspelas i olika miljöer men ändå på samma plats

Kanske ditt program skulle vara att servera välkomstdrinken på Östra Terrassen, middagen i Jägarsalen, kaffet i Lilla Salongen och dansen i Bråvikssalongen?

Välkommen! 

Vårmeny till och med den 26 maj

Middagen för övernattande gäster serveras i Slottsrestaurangen mellan kl. 18.30 och 22:00. Köket stänger 21:00.

Icke övernattande gäster är välkomna i mån av plats. Priset för en 3-rätters middag är 595 kr och en 4-rätters middag 695 kr. Kontakta oss med din bokning senast 48 timmar innan. 

Månadens kvällsmeny

Förrätt
Nässelsoppa med pocherat ägg samt crème fraiche med sikrom

Huvudrätt
Helstekt lamminnanlår med savoykål, dragon & rädisa, palsternackscrème,
smörmonterad madeirasky och polenta

Dessert
Citronmaräng med hallonmousse och lemoncurd


Om du bor två nätter, serveras denna meny andra kvällen

Förrätt
Sikromstoast med rödlök, syrad grädde och citron

Huvudrätt
Halstrad röding med smörslungad spenat och dragonsås

Dessert
Creme caramel med karamelliserade äpplen och grädde


Om du bor tre nätter eller fler

Serveras köksmästarens val


Slottets vinpaket

Vinerna är noggrant utvalda för att passa menyn.

Ett glas vin till förrätten
Ett glas vin med påfyllning till huvudrätten
Ett glas dessertvin
Från 495 kr.

 

Då vi jobbar med råvaror i säsong reserverar vi oss för eventuella menyändringar.
Vi följer noga myndigheternas rekommendationer.  När de ändras, ändrar vi.

Försommarmeny 27 maj - 30 juni

Förrätt
Inkokt lax med sallad på grön sparris, ramslökshollandaise

Huvudrätt
Helstekt kalventrecote med crudité på fänkål och tomater, puré på morot och palsternacka, örtrostad färskpotatis och rödvinsky

Dessert
Mascarpone med färska jordgubbar och sockerkaka

Om du bor två nätter, serveras denna meny andra kvällen

Förrätt
Rimmat, örtbakat kycklingbröst på salladsbädd med ramslöksemulsion

Huvudrätt
Torskrygg med grillad sparris, ljummen sallad av färskpotatis, spenat, cocktailtomater och örtsås

Dessert
Fransk chokladkaka med marinerade jordgubbar och lättvispad grädde

Om du bor tre nätter eller fler
Köksmästarens val

Vegetariskmeny

Förrätt
Nässelsoppa med pocherat ägg och crème fraiche

Huvudrätt
Nattbakad rotselleri, puré på morot och palsternacka, röstade frön, grön sparris, örtrostad färskpotatis, ramslökshollandaise

Dessert
Fransk chokladkaka med marinerade jordgubbar och lättvispad grädde

Slottets vinpaket
Vinerna är noggrant utvalda för att passa menyn.

Ett glas vin till förrätten
Ett glas vin med påfyllning till huvudrätten
Ett glas dessertvin
Från 495 kr.

 

Då vi jobbar med råvaror i säsong reserverar vi oss för eventuella menyändringar.

 

Silverklippan

Restaurang Silverklippan på Slottet

Ebba Grips Bistro

Härligt restaurang med fullständiga rättigheter

Fest & Högtid

Kom med idéerna. Vi förverkliga dem!