En egen båtplats nära drömvillan

Vid Slottet finns en gästhamn med två bryggor, Kvarn-och Slottsbryggan.

Som ägare av en Mauritzbergsvilla kan du ha din egna båtplats här.

Som besökare till anläggningen är du välkommen att lägga till vid Slottsbryggan.

Hitta hit

Följ de utprickade farlederna från hela Östersjöområdet, så tar man sig lätt till Slottsbryggan.

Se kustkort 72 eller skärgårdskort 621: 58° 36´ 22″ / 16° 40´ 49″ eller kartan till höger.

I närheten finns såväl Göta Kanal som St. Anna skärgård, Arkösund och Oxelösund.

Ladda gärna ner sjökartan (pdf)

Alla gästande båtar hänvisas till att förtöja vid Slottsbryggan. Kvarnbryggan är bara för privata båtar för säsongsuthyrning

Slottsbryggan och Kvarnbryggan

Djupet vid den K-märkta Slottsbryggan är max cirka 2,2 meter. Här finns både kommunalt färskvatten och eluttag. Det ryms 10–15 gästbåtar, beroende på båtens storlek.

Året 2012 byggdes Kvarnbryggan. Där erbjuds 10 båtplatser för säsongshyrning. Om du är intresserade, mejla marina@mauritzberg.se, så berättar vi mer. 

Bokning & betalning

Säsongsplatser vid Slotts- och Kvarnbryggan
Båtar under 9 meter.
5 000 kr säsongen 2023  (inkl. moms)

Gästplatser vid Slottsbryggan:
200 per dygn 2023 (inkl. moms)

Bokningar och betalning av hamnavgiften görs online på batplatser.mauritzberg.se.

Om bor över på Slottshotellet eller kommer förbi för en Slottsmiddag eller golfrunda, bjuder vi på hamnavgiften. Kontakta Slottsreceptionen i samband med ankomsten.

Projekt "Den framtida marinan"

Läge och utrustning

Den ny och större marinan med gästhamn planeras att ligga ett stenkast från Slottet och skall erbjuda plats för ungefär 100 medelstora och större segel- och motorbåtar.

Här kommer all teknisk utrustning och service att finnas med tillgång till färskvatten, el och trådlös internetuppkoppling direkt till båtplatsen. Naturligtvis kommer det också att finnas bastu, dusch, tvättstuga och bilparkering. plus avfallstank på ett miljövänligt sätt.

Inseglingsleden till Mauritzbergs nya hamn är planerad till cirka 3,2 m djup. Vid båtplatserna kommer djupet att vara 2–3,2 m. Platserna på bryggans insida utrustas med Y-bommar och är 2,0–4,0 m breda. Bryggans norra och östra del byggs av så kallade tunga vågbrytarpontoner, så att hamnen blir skyddad även från hårdare nord- och nordostvindar. Bryggan byggs därför i L-form. Det gör det möjligt för gästande båtar att vid lugnare väder även lägga till på bryggans sjösida.

Mauritzberg fick tillstånd den 10 februari 2009 från miljödomstolen för anläggande av marinan samt muddring och dumning av muddermassor. Processen tog två år att utföra.

Tomter till salu

Var vill du bo?

Information

Vad behöver du tänka på?

Båtplatser

En egen båtplats