Gästens och personalens säkerhet

Här svarar vi på de vanligaste frågorna hur vi på Mauritzberg har förberett oss för att hindra spridningen av Coronaviruset.

Vi följer ständigt utvecklingen, regeringens samt myndigheternas beslut och rekommendationer. Ifall situationen skulle förändras är vi beredda att agera och fatta nya beslut, för att försäkra oss om våra gästers och personals säkerhet.

Skall man vara orolig för att bo på anläggningen eller vistas i restaurangen?

Har man symptom ska man givetvis inte röra sig i sociala sammanhang, vilket är en uppmaning vi ger till både våra medarbetare och gäster. Men är man frisk är man hjärtligt välkommen till oss. Vi ser verkligen fram emot att få göra er vistelse till en minnesvärd upplevelse!

Hur påverkas vi av regeringens beslut om begränsning av sammankomster?

Vi är en relativt liten anläggning med stora markytor,  en stor slottspark och luftiga lokaler.

Vi kommer inte att överstiga 50 personer som vistas i våra lokaler samtidigt.

Vi har fyra stycken fantastiska matsalar som vi placerar dig som gäst i – allt för att du ska känna dig tryck och för att det inte ska bli någon större folksamling.

Vänligen notera att restauranger inte ingår i större offentlig tillställning eller formella allmänna sammankomster och att vi håller öppet som vanligt.

Vilka åtgärder har vi tagit för att minska risken för smittspridningen?

Att våra gäster ska känna sig trygga och säkra när de bor hos oss är vårt viktigaste uppdrag. Därför har vi, utöver våra vanliga noggranna städrutiner, även vidtagit följande åtgärder:

– Utökad städning av publika ytor (toaletter, ledstänger, receptionsdisk, dörrhandtag mm)

– Ökad användning av engångshandskar

– Information om vikten av god handhygien till både gäst och medarbetare

– Vår personal tar inte i hand eller kramas (varken mot gäst eller medarbetare)

Vad har vi tagit för åtgärder när det gäller personalen?

Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer samt har utöver det tillämpat även andra försiktighetsåtgärder.

All vår personal ska stanna hemma om de har feber, hosta eller andra symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, de måste även vara symptomfria i två dagar innan de återvänder till arbetet.

 

Hur agerar vi vid bokningar och avbokningar?

Hela anläggningen Mauritzbergs Slott & Golf är öppen, men med extra uppmärksamhet på säkerheten för både gäster och anställda. Vi anser att det är tryggt för alla att hålla normal drift så länge rekommendationer och råd från myndigheterna hörsammas.

Är du sjuk själv, får du boka av ditt besök, även om du inte fått något sjukintyg av läkare. Vi har stor förståelse för att sjukvården är hårt belastad just nu.

Våra ordinarie bokningsvillkor gäller. Förskottsbetalda bokningar gjorda på vår hemsida utanför boendeperioden 13 mars – 14 april 2020 kan ej av- eller ombokas. Bokningar gjorda under denna period kan ombokas till en annan period. Vänligen läs våra ordinarie bokningsvillkor som detaljeras i samband med en bokning. För mer information, vänligen mejla eller ring till oss.

Om du har bokat rum via en annan aktör (Hotels.com, Expedia, Booking.com etc) gäller deras avbokningsregler.

Njut av vistelsen!

När vi fått allt detta  avklarat – vill vi att du bara ska njuta av ditt besök! Vi önskar dig varmt välkommen till Mauritzbergs Slott och vi ser fram emot att få ta hand om dig och ditt sällskap!

Hotell

Konferens

Golf

Restauranger

Tomter

Bröllop & Fest