Ett retreat för sinne och kropp

Välkommen till en dag av total återhämtning och välbefinnande på Mauritzbergs Slott. Ge dig själv möjligheten att landa, lyssna inåt och omfamna en stund av mjukgörande yoga i en förtrollande naturkuliss.

Börja din dag med en mjuk morgonyoga i den historiska Greve Bondesalen. En fridfull stund som väcker både kropp och sinne på bästa sätt. Efter en förmiddagspaus bjuder vi in till en guidad Yoga Walk, där vi utforskar den vackra omgivningen genom medveten närvaro. Vi stannar vid olika platser längs vägen för att praktisera yoga, andningsövningar och meditation, med Bråvikens skimrande vatten och skogens lugn som bakgrund.

Njut av en läcker vegetarisk lunch och ta dig tid att utforska Slottsmiljön och den vackra parken på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi med en härlig yogaklass som kombinerar mjuka flöden med fördjupande yinyoga, för att sedan avsluta med en ljuvlig Yoga Nidra-session för total avslappning.

Efter yogaklassen tar vi oss ner till bryggan för ett uppfriskande havsdopp, med möjlighet att värma sig i bastun för den som önskar. Vi avslutar dagen med en mysig eftermiddagsfika på Slottet, där vi kan dela våra upplevelser och reflektioner från dagen.

Låt Yoga på Slottet bli din väg till inre lugn, fysisk styrka och harmoni med naturen. Välkommen till en dag fylld av välbefinnande och upplevelser utöver det vanliga.

Dagen organiseras i samarbete med Jenny Lindberg och Yoga Living.

 

Program

Lördag, 18 maj
08:45-10:00   Morgonyoga
10:00-10:30   Förmiddagspaus med uppskuren frukt och juice
10:30-12:00   Yoga walk
12:00-13:30   Vegetarisk lunch
13:30-14:45   Yoga med mjuka flöden, yinyoga och yoga nidra
14:45-15:30   Havsbad och bastu
15:30               Eftermiddagsfika och avslut

Lär känna de olika yogaformerna

Mjuk morgonyoga
En mjuk och skön morgonyoga. Väck kroppen på bästa sätt inför dagen. Här får du möta sköna positioner som sträcker ut kroppen och mjuka flöden som sätter igång energin.

Yoga Walk
Vi gör stopp längs vår promenad för att njuta av stunder av yoga, fördjupande andningsövningar och lugnande meditation.

Yinyoga
En lugn form av yoga med sittande och liggande positioner som hålls i flera minuter för att stimulera djupt liggande bindväv, ligament, leder och inre organ. Det är också en övning i att släppa taget och vara mer närvarande genom mindfulness.

Yoga Nidra
En fullständig kroppslig djupavslappning medan sinnet fortfarande är vaket. Denna meditation utförs i liggande position på ryggen.

Jenny Lindberg och Yoga Living

Positiva och inspirerande Jenny Lindberg berättar för oss att träning har alltid varit en stor del av hennes liv och hon älskar att leda grupper och inspirera människor till att må bra. Sedan 2000-talets början har hon varit gruppträningsinstruktör i olika fysiska träningsformer.

Yogan är en stor del av hennes liv – det är en livsstil. Den har lärt henne mer om livet i stort och smått. Yogan är en viktig balans i hennes liv och ett verktyg i att hantera vardagen och den får henne att må så bra. Både i kropp och själ.


Kort fakta

YOGA PÅ SLOTTET
18 maj 2024
Greve Bondes Sal

Paketpris
995 kr per person

Max antal deltagare
18

Information och bokningar görs på telefon 0125-50100.

Övernattningspaket finns tillgängliga för att kombinera med yogadagen. 

Paket

Välj ditt övernattningspaket

Evenemang

Traditionella arrangemang